13:00

Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro

Referat

Referat: Vara SK - Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro

Vara sk Dam tog under VSK dagen lördag den 2 september emot EFFK-NIF-FIK på Torsvallen. Vara genomför en stabil match, arbetar hela tiden för varandra och tillsammans är de ett starkt lag på planen. Vara har ett övertag under hela matchen men tidvis går inte passningarna till rätt adress men tjejerna tar oftast enkelt tillbaks bollen från EFFK-NIF-FIK vilket resulterar i att Vara vinner matchen rättvist med 5-2.
1-0 kommer redan i minut 2 då Dagny lägger en boll till Liv som sätter bollen i nät.
I minut 18 gör Liv mål på nytt efter att EFFK-NIF-FIK’s målvakt lagt ut bollen rakt till Liv som tar tillvara på chansen och sätter 2-0. Vara har därefter ett flertal målchanser.
I minut 20 kommer 3-0 genom Liv assisterad av Lisa G. Nossebro reducerar till 3-1 i 24 minuten. Några byten görs, in kommer bland annat
Ella L som strax efter inhoppet sätter 4-1 framspelad av Lisa G. 4-1 står sig sedan till halvlek. Under Andra halvlek händer inte så mycket, Vara är stabila bakåt, spelar runt bollen och släpper inte till någon riktigt farlig målchans. I minut 77 får Vara en straff efter att Lisa G får ett par händer rakt i ryggen och domaren som står rätt placerad blåser för straff. Hanna C sätter bestämt straffen och utökar ledningen till 5-1. EFFK-NIF-FIK får några minuter därefter en målchans och reducerar till 5-2 vilket också blir slutresultatet i matchen. Matchens Lirare i Vara går denna match till Lisa G och i EFFK-NIF-FIK till Felicia B
Nästa match spelar Vara F-19 onsdag den 6/9 borta mot Skövde kik och nästa Damlags match spelas lördagen den 9/9 då Vara tar emot Wargön IK för en tuff match på hemmaplan.